Sportmassage

Een definitie van sportmassage is het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gezonde sporter, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, of eventuele nadelige gevolgen van de sportbeoefening weg te nemen.
Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen die pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor beïnvloed. Hierdoor hersteld men sneller en kan men weer een goede prestatie leveren.
Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van de warming-up. Een ander effect, bij vrijwel iedere vorm van massage, is psygische en lichamelijke ontspanning. Naast het ontspannen gevoel dat dit geeft, zal ook dit effect het lichaam sneller laten herstellen.
Er mag niet gemasseerd worden bij koorts, ontstekingen, infectieziekten, huidaandoeningen, steenpuisten en vaataandoeningen.

Het tijdstip van de massage

Een sportmassage kan worden ingedeeld in:
activiteitmassage
passiviteitmassage

Activiteitmassage

Preactieviteitsmassage
Voorafgaand aan een sportbeoefening, niet te vervangen voor een warming-up.
Interactieviteitsmassage
Deze massage wordt gegeven in de rustpauze.
Postactieviteitsmassage
Deze wordt toegepast na een training of een wedstrijd.

Passiviteitmassage

Een Passiviteitsmassage wordt gegeven als er tijdelijk niet gesport kan worden om de spieren in conditie te houden.

Nu een sportmassage? Maak dan een afspraak via het contactformulier. Of bel met 06 542 134 58