Triggerpoint

Heeft u regelmatig last van terugkerende hoofdpijn, rug, nek, schouderklachten of RSI, dan kan Triggerpoint een welkome behandelmethode zijn.
Als een spier lange tijd aangespannen is, wordt de bloedcirculatie belemmerd en hopen afvalstoffen zich op. Ze worden voelbaar als Triggerpoints, ook wel ‘knoopjes’ in de spieren, die plaatselijk of op een andere plek pijn veroorzaken. Zo kan een pijnklacht in arm of hand veroorzaakt worden door een triggerpoint op de rug.
Triggerpoints kunnen ontstaan door overbelasting, verkeerstrauma, of stress.
Door zorgvuldig de kern van een triggerpoint op te zoeken en daar druk op uit te oefenen worden de afvalstoffen verwijderd en kan er weer een goede doorbloeding plaats vinden.
De triggerpoint massage is geen plezierige ontspanningsmassage. De behandeling is gericht op het lokaliseren van triggerpoints en kan gedurende enkele seconden lokaal pijn oproepen. Het menselijk lichaam maakt echter binnen een paar seconden endorfine aan waardoor de pijn meestal snel afneemt.
Met behulp van een triggerpoint-behandeling werkt u aan een gezond lichaam en bewustwording van uw lichaamshouding.
Voor uitgebreide informatie zie de triggerpoint.nl site

Maak nu een afspraak voor een Triggerpoint behandeling via het contactformulier. Je kan natuurlijk ook bellen met 06 542 134 58.